Bmw schokdempers vervangen

Bekijk de kosten van schokdempers vervangen voor uw Bmw

20%

Korting

178,80 Vanaf prijs

149,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Schokdempers vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 1 uur

Schokbrekers en schokdempers hebben een belangrijke rol wanneer het gaat om de veiligheid van de auto. In veel gevallen wordt er vooral gewezen op de veiligheid voor de inzittenden. De oneffenheden van het wegdek worden door de schokbrekers en schokdempers opgevangen zodat het comfort in de auto hoger is. Maar denkt u vooral niet dat doorrijden met versleten schokbrekers alleen ongemakkelijk is. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is het doorrijden met versleten schokbrekers ook bijzonder gevaarlijk voor de auto en andere weggebruikers.


Schokdempers vervangen BMW

178,80 Vanaf prijs:

149,-

Nieuwe schokdempers

Neutraliseer uw auto

Voorkom stuiterende en schokkende auto

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Schokdempers vervangen

Uw auto weegt namelijk al snel meer dan 1.000 kilo. Deze kilos moeten in balans gehouden worden om optimale wegligging te kunnen garanderen. Wanneer de auto gaat zwaaien of dweilen, dan kan dit zeker te maken hebben met een verslechterde werking van de schokbrekers en dempers. Daarom is het verstandig om deze onderdelen op tijd te laten vervangen zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan tijdens het rijden.


Wat gebeurt er als BMW schokbrekers niet tijdig worden vervangen?

Wanneer de BMW schokbrekers niet op tijd vervangen worden, neemt allereerst het comfort in de auto af. Vooral op de achterbank is dit goed merkbaar. Oneffen wegdek wordt een vervelende ervaring. Tijdens het rijden kunt u zelf ook merken dat de schokbrekers vervangen hadden moeten worden wanneer de wegligging beroerd is. Andere gevolgen die doorrijden met versleten schokbrekers kunnen hebben, zijn onder andere scheve slijtage aan de banden, stuiteren van de auto bij drempels en hobbels, onvoorspelbaar gedrag van de auto bij bochtenwerk zoals rotondes en duiken van de auto wanneer er geremd wordt. Kortom: wanneer u doorrijdt met versleten schokbrekers of schokdempers dan is dit niet alleen nadelig voor het comfort in de auto. Het is ook bijzonder gevaarlijk omdat uw auto op een compleet andere manier reageert dan u gewend bent. Aangezien deze afwijkende reactie per keer verschilt, kunt u hier niet op inspelen tijdens het rijden. Doorrijden met versleten schokbrekers is daarnaast slecht voor de auto. Onderdelen zoals de banden slijten harder en ongelijkmatig en ook voor de overige onderdelen en het chassis is het zeker niet aan te raden om een reparatie uit te stellen.


Hoe weet ik wanneer ik mijn BMW schokbrekers moet vervangen?

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt merken dat de BMW schokbrekers of BMW schokdempers aan vervangen toe zijn. Per definitie is het te merken aan het comfort in de auto zodra u een drempel of hobbel tegenkomt. Helaas staat er geen standaardperiode voor de vervanging van de schokbrekers. Deze zouden een compleet autoleven mee moeten gaan, maar dat is lang niet altijd het geval. Het is het beste om bij de specialist te laten kijken of de schokbrekers nog optimaal werken. Rijdt u op hogere snelheid en reageert de auto onvoorspelbaar? Hoort u vreemde geluiden wanneer u over oneffen wegdek rijdt of hebt u het idee dat de mensen bij u in de auto wagenziek worden tijdens het rijden? Dan is het hoog tijd om eens te kijken naar de schokbrekers en de schokdempers. Rijdt u al langere tijd door met deze symptomen, dan is het verstandig om eens onder de auto te kijken samen met een monteur. De kans is groot dat er meer onderdelen vervangen moeten worden of dat de wielophanging opnieuw afgesteld moet worden zodat u weer een auto terugkrijgt waar u helemaal op kunt rekenen en die ineens veel comfortabeler rijdt en minder brandstof gebruikt. Wilt u testen of de schokdempers vervangen moeten worden? Pak een deel van het chassis bij de wielkast (dat niet in kan deuken) en beweeg de auto stevig op en neer. De auto mag tweemaal deinen voordat deze stil komt te staan. De handmatige test is niet 100% betrouwbaar.


Wat is het verschil tussen de BMW schokbrekers aan de voorzijde en achterzijde?

Het verschil in schokdempers of schokbrekers aan de voorzijde en achterzijde van de auto is afhankelijk van het model dat u rijdt. Doorgaans zijn dit verschillende veren omdat er achter doorgaans meer lading vervoerd wordt en de achterste schokdempers de kracht van een beladen aanhanger moeten kunnen weerstaan. Maar zoals gezegd: afhankelijk van het model auto dat u hebt kunnen er andere verschillen zijn tussen de voorzijde en achterzijde. Het is altijd belangrijk om aan te geven welke schokdempers u wilt laten vervangen. Standaard worden beide schokdempers per as vervangen. Wanneer een van de BMW schokdempers slecht geworden is, heeft dit in nagenoeg alle gevallen ook gevolgen gehad voor de tegenoverliggende schokdemper. Weet u niet zeker of de schokdempers gelijk zijn of twijfelt u aan de werking van de schokbrekers onder uw auto? Neemt u dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen en de auto kunnen testen op de werking van de schokdempers.


Wat is het verschil tussen BMW schokbrekers en BMW schokdempers?

De benamingen schokbreker en schokdemper worden in de volksmond door elkaar gebruikt en er wordt hetzelfde mee bedoeld. Technisch gezien is de schokdemper alleen het gedeelte van de vering dat de oneffenheden in het wegdek op moet vangen, terwijl met een schokdemper veel meer bedoeld kan worden. Wanneer het gaat om schokdempers, zijn er veel verschillende modellen en types beschikbaar. Bij de schokdemper met olie is de werking gebaseerd op het omzetten van kinetische energie naar warmte. Er zijn echter ook schokdempers die gebruikmaken van gas. De moderne auto maakt gebruik van hydraulische schokdempers, die op hun beurt lek kunnen gaan maar wel de best mogelijke werking mogelijk maken tijdens het rijden. Het vervangen van een schokdemper of schokbreker kunt u niet zelf doen. Het is werk voor een specialist met speciaal gereedschap. De BMW monteur kan u meer vertellen over de mogelijkheden rond de reparatie van uw schokdempers en weet precies waar op gelet moet worden om de eventuele andere schade ook aan te pakken. Rijdt u in geen geval door met schokdempers die niet meer optimaal werken; het doorrijden met schokdempers die niet goed werken is minst gezegd een levensgevaarlijke situatie, ook al zijn er weinig mensen die hier de ernst van inzien.


Wat zijn de kosten voor schokbrekers vervangen?

Vanaf € 79 kunnen de schokbrekers en schokdempers bij uw auto vervangen worden. Dit is absoluut geen klus waar u zelf mee aan de slag kunt gaan. Ten eerste omdat er speciaal gereedschap nodig is om de gespannen veer onder de auto te plaatsen, maar daarnaast ook omdat het gevaarlijk werk is wanneer het niet goed uitgevoerd wordt. De prijs van de reparatie is afhankelijk van het model auto dat u rijdt en welke onderdelen vervangen moeten worden. De schokdempers zijn namelijk onderdeel van het veersysteem en wanneer er te lang doorgereden is met versleten onderdelen, bestaat de kans dat er meer schade toegebracht is aan andere onderdelen van de auto. Bij zeer versleten schokdempers wordt bijvoorbeeld direct gekeken naar de staat waarin de banden verkeren. De kosten van de reparatie gaan uiteraard in overleg met u. We kijken graag eerst naar uw auto om te bekijken wat er precies vervangen moet worden om de staat van de auto weer optimaal te krijgen. Komt u daarom vooral met uw auto langs bij een van de vestigingen of neemt u vrijblijvend contact met ons op zodat we verder kunnen kijken naar de exacte mogelijkheden bij uw BMW .


Gerelateerde diensten

Waarom moet ik mijn schokdempers aan de achterzijde laten vervangen? De belangrijkste functie van de schokdemper is om het wiel van uw auto tegen het...

Waarom moet ik mijn schokdempers aan de voorzijde laten vervangen? De belangrijkste functie van de schokdemper is om het wiel van uw auto tegen het...

Over BMW

Het bedrijf vierde op 7 maart 2016 haar 100-ste verjaardag en werd opgericht in 1916. In 1912 richt de duitse ingenieur Karl Friedrich Rapp een vliegtuigmotorenfabriek op onder de naam Rapp Motorenwerke Gmbh. Het fabriek werd in de Beierse Stad München gevestigd. In 1916 neemt Gustav Otto het bedrijf over van Karl Rapp en voegt het samen met zijn eigen bedrijf genaamd Aerowerke Gustav Otto. Waarna de fusie heeft geleid tot het ontstaan van het nieuwe bedrijf onder de naam Bayerische Flugzeug Werke. Dit bedrijf wordt ook aangemerkt als het begin van BMW. In 1918 veranderde de naam ook in Bayerische Motoren Werke (BMW). Na de Eerste Wereldoorlog stapte BMW over op spoorweg remmen omdat het in Duitsland verboden werd om nog vliegtuigen te produceren. In 1928 nam BMW het bedrijf Eisenbach en hield zich sindsdien ook bezig met de autoproductie. Eerst alleen de dixie en de austin en vanaf 1933 werden de eigen unieke modellen van BMW gebouwd. BMW was tijdens de tweede wereldoorlog onontbeerlijk voor de duitse strijdkrachten met de levering van vliegtuigmotoren, motorfietsen en allerlei andere voertuigen. Tegen het einde van de tweede wereldoorlog kregen de BMW fabrieken het dan ook zwaar te verduren. De wederopbouw werd na de oorlog gemaakt met de populaire BMW motorfietsen en de bouw van een kleine auto met drie wielen, de BMW Isetta. In de autoproductie maakte BMW in 1961 een doorbraak met de BMW 1500 en vervolgens in 1977 met de achterwiel aangedreven 323i. Sindsdien werd de achterwielaandrijving de kenmerk van alle BMW-modellen. In 1985 werd de All-Wheel Drive geïntroduceerd en in 2003 de intelligente All-Wheel Drive systeem. De xDrive werd eerst toegepast op de BMW SUV's en vervolgens ook steeds meer op alle andere modellen. BMW heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot een bekend en niet weg te denken Wereldmerk. Deze holding heeft zichzelf sterk uitgebreid met het dochtermerk Mini. Daarnaast is BMW in bezit van de Rolls-Royce merkrechten en mag daarom ook modellen uitbrengen ondanks dat Volkswagen de naam en logo in eigendom heeft. "Plezier door rijden" is waar BMW voor pleit en zorgt hiervoor met verscheidene exclusieve modellen. zowel in uiterlijk, gevoel als het eigen geluid van elke BMW motor.

In 3 stappen uw Schokdempers vervangen geregeld voor uw BMW

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw BMW Schokdempers vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke