Radiateur vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van uw radiateur

20%

Korting

296,40 Vanaf prijs

247,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Radiateur vervangen

Auto reparatie

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 1.5 en 2.5 uur

Om de motor van de auto te laten functioneren is een radiateur van cruciaal belang. De motor moet niet oververhit raken, hierbij is de radiateur nodig om het koelsysteem compleet te maken. De radiateur zit bij de meeste auto’s aan de voorkant gevestigd achter de bumper.

Radiateur vervangen

296,40 Vanaf prijs:

247,-

Nieuw radiateur voor uw auto

6 maanden BOVAG garantie

Inclusief arbeid

Inclusief BTW

Auto reparatie

Voor het verbrandingsproces in de motor worden hoge temperaturen gebruikt waarbij veel warmte vrijkomt. Het is niet de bedoeling dat de motor oververhit raakt, om dit te vermijden heeft elke auto een koelsysteem. Het proces begint bij de ruimten van de cilinders in de motor waar de koelwater doorheen stroomt.

Veelgestelde vragen over een radiateur vervangen

Wanneer moet je een radiateur laten vervangen?

Als de radiateur gaat lekken en het niet meer doet dan zult u dat duidelijk merken. De motor zal niet meer goed kunnen afkoelen en daardoor oververhit raken dat natuurlijk niet de bedoeling is. U zult constant bezig zijn met het bijvullen van het koelvloeistof. Vaak ligt er een plas koelvloeistof onder de auto ter hoogte van de radiateur. Het koelsysteem is uitermate belangrijk voor de loop van de motor. Als u de motor niet tijdig uitzet kan de motor door oververhitting een vastloper krijgen, dit wilt u natuurlijk niet hebben. Reden van lekken kan bij een radiateur verschillend zijn. Door bijvoorbeeld steenslag kunnen er soms gaten ontstaan waardoor de radiateur gaat lekken. Met de tijd kan de radiateur ook gaan roesten waardoor hoeken of leidingen van de radiateur kunnen gaan lekken. Bij een botsing blijft het soms niet alleen bij autoschadeherstel maar spijtig genoeg gebeurt het vaak ook dat de radiateur wordt geraakt. Hoe dan ook zult u de radiateur moeten vervangen om uiteindelijk door te kunnen rijden met de auto.

Hoe werkt een radiateur?

Met behulp van de waterpomp komt het opgewarmde water in de kleine buisjes van de radiateur. Om het koeloppervlak groter te maken, zitten er lamellen tussen de kleine buisjes. Als u aan het rijden bent dan zorgt de wind dat het koelwater wordt afgekoeld. Als u niet hard genoeg rijdt waardoor het wind het koelwater ook niet kan afkoelen, dan wordt de ventilator in werking gebracht om vooralsnog het koelsysteem te voltooien. De radiateur is voorzien van een expansietank die de hoeveelheid koelvloeistof aangeeft dat er nog in zit. Doe regelmatig een controle om te kijken of er nog genoeg koelvloeistof in zit.

Wat zijn de kosten om een radiateur te vervangen?

Er bestaan twee soorten radiateurs; een open en een gesloten radiateur. De nieuwere auto’s zijn voorzien van een gesloten koelsysteem waar het nodige komt kijken bij het vervangen van de radiateur. Het vervangen van de radiateur is een lastig klusje die zorgvuldig en vakkundig dient te worden uitgevoerd. Er is bij een gesloten koelsysteem weinig ruimte voor het demonteren van de radiateur maar het is niet de bedoeling dat er beschadigingen worden toegebracht. Er moet immers nog een nieuwe radiateur in van de juiste type. Als de radiateur is vervangen dan moet er natuurlijk ook nieuwe koelvloeistof in. De kosten voor het vervangen van een radiateur is afhankelijk van de merk en uw type auto. Bij ServiceRight kunt u de radiateur laten vervangen voor een scherpe prijs. Vraag snel een geheel vrijblijvende offerte aan via info@serviceright-autos.nl of bel met onze klantenservice die u graag te woord staan op 088 2222 000.

Van welke automodellen worden radiateuren het vaakst vervangen?

Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Radiateur vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Radiateur vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Radiateur vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke