Homokineet vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van de homokineet van uw auto

20%

Korting

142,80 Vanaf prijs

119,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een homokineet vervangen?

Homokineet vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 1 en 2 uur

De homokineet bevindt zich aan de wielzijde en de differntieelzijde. Om de homokineet te beschermen tegen vocht en vuil wordt een “homokineethoes” gebruikt. De binnenwerk van een homokineet zit op de as en daarnaast bestaat de homokineet uit een buitenkom die vastzit aan de wielzijde.

Homokineet vervangen

142,80 Vanaf prijs:

119,-

Nieuwe homokineet voor uw auto

6 maanden BOVAG garantie

Inclusief arbeid

Inclusief BTW

Homokineet vervangen

In zowel de binnenwerk als de buitenkom zitten kogels die in kogelbanen rollen en op hun plek worden gehouden door een kogelkooi. De kogels zijn met vet ingesmeerd. De homokineethoes zorgt er niet alleen voor dat er vocht en vuil buiten wordt gehouden maar houdt ook de vet binnen. Zolang deze hoes intact blijft hoeft u de smering ook niet te onderhouden. Bij serviceright bent u op het juiste adres om de homokineet of de ashoes/homokineethoes te laten vervangen.

Veelgestelde vragen over een homokineet vervangen

Wat is een homokineet?

Dit is een essentieel onderdeel die bij de aandrijfas behoort. De homokineet dient ervoor te zorgen dat de aandrijfkracht die wordt geleverd ook wordt overgebracht van het differentieel naar de wielen. Vaak dienen de buitenste homokinetische koppelingen bij voorwielaangedreven auto’s te worden vervangen omdat zij zowel de in en uitverende als de horizontale bewegingen moeten opvangen. Terwijl de homokinetische koppelingen bij een achterwiel aangedreven auto alleen de in en uitverende bewegingen hoeven op te vangen.

Wat zijn de kosten van een homokineet vervangen?

Het is allereerst belangrijk vast te stellen waar het probleem precies ligt. De kosten zullen afhankelijk zijn van het daadwerkelijk te repareren onderdeel. Een van onze experts zal dit uiteraard controleren en bevestigen. Het kan zijn dat door weersomstandigheden de homokineethoes hard is geworden en lawaai veroorzaakt die doet lijken dat de homokineet versleten is. Als dit het geval is dan is dat makkelijk te verhelpen door de ashoes simpelweg in te smeren. Maar deze homokineethoes kan ook gescheurd zijn of vet lekken en vocht/vuil binnen laten, bent u er op tijd bij dan hoeft wellicht alleen de homokineethoes te worden vervangen. Een gescheurde ashoes is overigens ook een afkeurpunt van de . Als er te veel vocht en vuil bij de kogelbanen en kogels is gekomen dan is het kwaad al geschied en moet de gehele homokineet worden vervangen met ashoes. In het ergste geval is de aandrijfas ook beschadigd waardoor de kosten ook zullen oplopen. Vraag gerust een kosteloze en geheel vrijblijvende offerte aan. Bel snel naar onze klantenservice die u graag te woord staan op 088 2222 000 of mail naar info@serviceright-autos.nl.

Wanneer moet je een homokineet laten vervangen?

Wanneer de homokineet speling vertoond dan wordt het tijd om dit onderdeel te laten vervangen. Over het algemeen kan wel worden gezegd dat de speling door versleten kruiskoppelingen zal komen. Bij een voorwielaangedreven auto zal een versleten homokineet te horen zijn aan een bonkend geluid bij het optrekken en sturen. Vooral in de beginfase kan het lastig zijn om vast te stellen dat het een versleten homokineet betreft. Bij achterwielaangedreven auto’s is de speling van een homokineet makkelijker te controleren dan bij voorwielaangedreven auto’s. Om de speling goed te controleren is het van belang dat de aandrijfas eerst wordt verwijderd. Het kan namelijk ook zijn dat de homokineethoes door weersomstandigheden hard is geworden. Als dit het geval is dan kan zo een ashoes aardig wat lawaai maken waardoor al gauw wordt gedacht dat het een versleten homokineet is. Door het geluid kunt u makkelijk op de verkeerde been worden gezet terwijl dergelijke geluiden net zo goed van de ophanging rubber afkomstig kunnen zijn.

Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Homokineet vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Homokineet vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Homokineet vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke