Draagarm vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van de draagarm van uw auto

20%

Korting

206,40 Vanaf prijs

172,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een draagarm vervangen?

Draagarm vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 1.5 en 2.5 uur

Een draagarm zorgt ervoor dat de aandrijfkracht en de remkracht over worden gebracht zonder daarbij de stand van de wielen te beïnvloeden. Deze enorme krachten worden door het versnellen, remmen en sturen geleverd en vervolgens opgevangen door de draagarm.

Het onderdeel dat via de fuseekogel het fuseestuk met de subframe of carrosserie verbindt wordt de draagarm genoemd. Een draagarm is een aluminium, een triangel of stangvormige onderdeel.

Draagarm vervangen

206,40 Vanaf prijs:

172,-

Nieuwe draagarm voor uw auto

6 maanden BOVAG garantie

Inclusief arbeid

Inclusief BTW

Draagarm vervangen

De nieuwere auto’s zijn voorzien van een driehoekvormige draagarm terwijl de oudere auto’s vanwege de reactiestang een draagarm hebben die simpelweg op een stang lijkt. Een draagarm is vrij stevig en gaat niet zomaar stuk, de kogels en rubberlagers zijn daarentegen wel slijtage gevoelig. Deze rubberlagers en kogels zijn meestal wel los te vervangen maar omdat het lastig is om de lagers in en uit te koppelen wordt het vaak voordeliger om de gehele draagarm te laten vervangen.

Veelgestelde vragen over een draagarm vervangen

Wat is het verschil tussen een fuseekogel en draagarm?

De fuseekogel kan een geheel zijn met de draagarm, ingeperst zijn of met bouten zijn gemonteerd aan de draagarm. De gehele draagarm wordt dan ook vervangen. Als de draagarm vervangen wordt dan dient u ook de auto te laten uitlijnen. Het is dus belangrijk te weten van welke draagarm uw auto voorzien is en waar het probleem daadwerkelijk ligt.

Wanneer moet je een draagarm laten vervangen?

Een draagarm is vrij stevig om de remkracht en aandrijfkracht die worden geleverd te kunnen overbrengen. De kogels en rubberlagers kunnen wel verouderen en gaan slijten, dat is wanneer een draagarm moet worden vervangen. Wanneer een draagarm aan vervanging toe is dan kunt u dat op verschillende manieren herkennen. Het is soms te horen aan het gebonk op onverharde wegen U kunt speling of een lichte tik voelen bij het sturen wat zeker niet fijn voelt. De auto zal misschien niet meer strak sturen en soms ook naar één kant toe trekken. Het is niet bepaald veilig om door te blijven rijden met een draagarm die aan vervanging toe is. Bovendien vermijdt u bij vervanging van een draagarm ook dat de wielen scheef gaan staan waardoor de kunnen gaan slijten en moeten worden vervangen. Als u het niet kunt herkennen aan het geluid of andere aanwijzingen dan is het altijd mogelijk om een van onze monteurs ernaar te laten kijken. De specialist zal ook meteen achterhalen waar het probleem ligt en of het noodzakelijk is om de gehele draagarm te vervangen.

Wat zijn de kosten om een draagarm te vervangen?

De kosten voor het vervangen van een draagarm zijn afhankelijk van de staat van de draagarm en of deze compleet moet worden vervangen. Als dat is bepaald dan gaat het er verder om welke draagarm uw auto heeft. Als het een modernere auto betreft dan gaat het waarschijnlijk om een driehoekvormige draagarm. Het is van cruciaal belang of het gaat om vervanging van de draagarm of de fuseekogel. Soms zijn alleen de kogels aan vervanging toe maar omdat hier wat arbeidsuren aan gebonden zijn kan het ook voordeliger zijn om de complete draagarm te laten vervangen. In sommige gevallen is het verschil niet erg groot, het advies is dan uiteraard om meteen de complete set te laten vervangen. Het is dan uiteindelijk aan u om te overwegen of u niet meteen de complete draagarm wilt laten vervangen aangezien u dan meteen alle onderdelen nieuw heeft. Vraag geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte aan via info@serviceright-autos.nl of bel met onze klantenservice die u graag te woord staan op 088 2222 000.

Gerelateerde diensten

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Draagarm vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Draagarm vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Draagarm vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke