Uitlaat vervangen Volkswagen

Bekijk de kosten voor een uitlaat vervangen van uw Volkswagen

20%

Korting

130,- Vanaf prijs:

109,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een uitlaat vervangen voor Volkswagen?

Uitlaat vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 1 uur

Wat doet een uitlaat precies?

Brandstof verbruik wordt geoptimaliseerd door een uitlaat in goede staat en voorkomt dat schadelijke uitlaatgassen uw auto binnendringen. Het beperkt overigens ook het geluidsniveau. De werking van elke uitlaat is telkens anders. Bij de vermogensbenutting van een auto speelt de uitlaat een belangrijke rol!


Uitlaat vervangen Volkswagen

130,- Vanaf prijs:

109,-

Verversen van de olie

Vervanging van het oliefilter

Vervanging van het luchtfilter

Vervanging van het interieur filter

Bijvullen van diverse vloeistoffen

Banden op spanning brengen

Controle van 79 punten Bekijk de checklist

Resetten van het Service Interval

Afstempelen van de onderhoudsboekjes

3 maanden Bovag garantie op reparatie en onderhoud

Uitlaat vervangen

Hoe controleer ik of mijn uitlaat lek is en wat zijn de kosten?

Heel eenvoudig, houd de uitlaatpijp bij een draaiende motor met een doek dicht. Dan moet er druk opbouwen zonder dat u een sissend geluid hoort, is dat het geval dan weet u dat het uitlaatsysteem voldoende dicht is. Is dat niet het geval en hoort u sissen onder de auto vandaan dat weet u dat er een lek is waardoor uitlaatgas kan ontsnappen.


Veelgestelde vragen over een uitlaat vervangen voor Volkswagen

Wat gebeurt er als mijn uitlaat niet tijdig wordt vervangen?

Doorrijden met een uitlaat die niet of slecht functioneert heeft meer gevolgen dan gedacht wordt. Uiteraard kent u het geluid wel dat uit een motor brult wanneer de uitlaat vervangen moet worden. Dit is in de meeste gevallen al een verkeersovertreding die een flinke bekeuring op kan leveren. Maar de Volkswagen komt op deze manier ook niet door de APK keuring. Daarnaast worden de uitlaatgassen niet meer optimaal gefilterd, waardoor het extra belastend wordt voor het milieu. Bij een uitlaat die op een nare plek doorgeroest of versleten is, zijn de gevolgen nog erger. Wanneer de uitlaat te veel gas laat ontsnappen, zonder hierbij druk op te kunnen bouwen, kan er schade ontstaan aan de motor. Het is belangrijk om te onthouden dat vooral de nieuwere motoren in de Volkswagen gebouwd zijn rond het principe dat alles optimaal functioneert. Wanneer de uitlaatgassen gewoon direct via de zijkant van de uitlaat naar buiten kunnen, betekent dit dat de werking verre van optimaal is.


Waarom moet ik de uitlaat van mijn Volkswagen vervangen?

De uitlaat heeft een belangrijke functie: het filtert de schadelijke gassen die uit de motor komen na de verbranding van de fossiele brandstoffen. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu én zijn ook schadelijk voor mensen. Het is verboden om door te rijden met een uitlaat die te veel gassen lekt. Ook is het niet toegestaan om door te rijden met een uitlaat die door schade of slijtage te veel geluid maakt. Daarnaast is het goed om te weten dat de uitlaat altijd aan het werk is tijdens het draaien van de motor. De gassen worden op een chemische manier omgezet en de uitlaat kan hierbij temperaturen bereiken van 900 graden. Dat betekent dat een kleine schade aan de uitlaat binnen de kortste keren uit kan groeien tot een veelomvattende schade. Gezien de hoge temperaturen van de uitlaat en de temperatuur van de gassen is schade aan de Volkswagen niet uitgesloten. Daar komt nog eens bij dat giftige gassen niet alleen buiten de Volkswagen uitgestoten worden. Zit er een lekkage in de uitlaat onder de Volkswagen , dan is de kans groot dat de giftige gassen ook in de cabine komen. Genoeg redenen om in te grijpen wanneer u merkt dat uw uitlaat begint te lekken dus.


Zijn er verschillende soorten uitlaten?

De uitlaat bestaat uit verschillende delen die stuk voor stuk vervangen kunnen worden, mits deze op de correcte manier gemonteerd zijn. Welk gedeelte van de uitlaat vervangen moet worden, is medebepalend voor het prijskaartje. Wanneer uw uitlaat vervangen moet worden, is het van groot belang dat er een uitlaat gekozen wordt die bij uw Volkswagen past. De afmetingen van de uitlaten verschillen, net als de vorm. Aangezien de uitlaat perfect onder de Volkswagen moet passen (anders kan deze niet gemonteerd worden), kan hier niet mee gesjoemeld worden. Daarnaast zijn er uiteraard altijd verschillende merken met uiteenlopende prijzen. Voor nieuwere Volkswagen is het verstandig om te kiezen voor de uitlaten met de best mogelijke kwaliteit omdat dit bevorderlijk is voor de werking en levensduur van de motor. Wanneer u meer informatie wilt over de mogelijkheden of de uitlaten die wij monteren wanneer uw uitlaat vervangen moet worden, neemt u direct contact met ons op zodat we uw vragen kunnen beantwoorden. Het wordt voor ons nog makkelijker wanneer u het kenteken of het type en modeljaar van uw Volkswagen bij de hand hebt. Daarmee kunnen we direct kijken welke uitlaat bij uw Volkswagen past.


Wat zijn de kosten om een uitlaat te laten vervangen?

Het vervangen van een uitlaat begint rond de € 100. Dit zijn de kosten voor de uitlaat en de arbeidsuren die nodig zijn om de uitlaat te vervangen. Het is helaas niet mogelijk om een vaste prijs te noemen voor het vervangen van elke uitlaat. Dit heeft te maken met de uiteenlopende prijzen voor de verschillende uitlaten die op de markt gekomen zijn en de specifieke eisen die uw Volkswagen heeft. Daarom is het verstandig om eerst even contact met ons op te nemen zodat we direct kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn. Maakt u vandaag nog een afspraak bij ons, dan kunnen we u zo snel mogelijk een prijs noemen die voor uw Volkswagen geldt. Het is goed om direct na te denken over eventuele andere reparaties. Voor het vervangen van een uitlaat moet de Volkswagen immers op de brug. Moeten de remleidingen ook nagekeken worden, of wilt u weten of er nog meer moet gebeuren aan de Volkswagen ? Laat dit ons dan weten zodat de monteur direct contact met u op kan nemen wanneer er andere reparaties gedaan moeten worden die op die manier goedkoper uitvallen dan bij het maken van een nieuwe afspraak.


Gerelateerde diensten

De turbo perst nog meer lucht in de cilinders waardoor ook extra brandstof wordt ingespoten. Deze combinatie zal voor meer vermogen zorgen. Een deel van...

Gerelateerde blogs

Alle onderdelen aan de auto slijten en kunnen op een gegeven moment kapotgaan. In sommige gevallen is het bijzonder lastig om erachter te komen dat...

De EGR klep is het belangrijkste component in het uitlaat systeem van een auto. Het legt een verband tussen de uitlaatpijp en de inlaatsectie. Afhankelijk...

Over Volkswagen

Volkswagen, ook wel bekend als VW, is het meest belangrijke automerk van de Volkswagen Group. VW heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto’s ter wereld, namelijk: de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (2004). Tevens is Volkswagen AG de grootste autofabrikant van Europa en waar u ook op de weg kijkt: er is altijd wel een Volkswagen te zien.  Hoewel Ferdinand Porsche in 1922 al graag een goedkope auto wilde ontwikkelen, lukte dit uiteindelijk pas in 1934 na een opdracht van Adolf Hitler die heel wat eisen stelde aan de auto. Zo moest de auto plek hebben voor 3 personen, mocht de auto niet te duur zijn en ook het verbruik kreeg bepaalde eisen.  Volkswagen heeft inmiddels over de jaren heen vele auto’s ontwikkeld. Zoals eerder genoemd is een van de meest verkochte auto’s de Volkswagen Golf. Inmiddels kennen wij hier vele versies van zoals de Golf 4, Golf 5, Golf 6, Golf 7, maar ook de Golf GTE, Golf Elektrisch en de Golf uit 2005, 2007 en 2009. En dan te bedenken dat dit enkel nog maar de Golf is. Moet u nagaan hoeveel Volkswagen auto’s er inmiddels zijn ontwikkeld.  Een ander voertuig van Volkswagen dat iedereen wel kent is het typische Volkswagen busje, ook wel de Volkswagen Transporter. Steeds meer mensen willen graag een Volkswagen Transporter en willen hiermee rondreizen door Nederland of zelfs naar het buitenland. Daarnaast zijn er vele organisaties waar zo’n Volkswagen busje te huren is voor bijvoorbeeld een weekend weg, maar ook als bedrijfsuitje om een speurtocht in te doen. Een echt gewilde auto dus!  De Volkswagen Group omvat inmiddels naast Volkswagen ook onder andere Audi, Seat, Bugatti en Lamborghini. Heeft uw Volkswagen ook onderhoud nodig? Bij de diverse garages die zijn aangesloten bij ServiceRight Auto’s kunt u terecht voor het onderhoud aan uw Volkswagen. Door tijdens het boeken uw kenteken in te voeren, zien wij direct dat uw auto een Volkswagen is of een auto van de Volkswagen Group. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat uw Volkswagen wordt onderhouden of gerepareerd wordt door de juiste garage!

In 3 stappen uw geregeld voor uw Volkswagen

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto’s voor uw Volkswagen ‌‌?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. FOCWA & RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

9.5 uit 3165 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto’s

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
BOVAG garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke