Volkswagen remklauw vervangen

Bekijk de kosten voor een remklauw vervangen van uw Volkswagen

20%

Korting

111,- Vanaf prijs:

93,-

Weet ik niet.

Gratis haal- en brengservice

6 maanden garantie

Landelijke dekking

Wat wordt er gedaan bij een Volkswagen remklauw vervangen?

Remklauw vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 1 uur

De remklauw zit op de remschijf en is een niet te missen onderdeel van het remsysteem. Om de auto tot stilstand te brengen drukt de remklauw door middel van zuigers de remblokken aan die op hun beurt met enorme kracht tegen de remschijf aan worden gedrukt. De meeste productie auto?s beschikken over een enkele zuiger. Als de remblokken tegen de remschijf worden gedrukt ontstaat wrijving die de auto laat afremmen.


Volkswagen remklauw vervangen

111,- Vanaf prijs:

93,-

Nieuwe remklauw voor uw auto

6 maanden garantie

Veiligere auto

Inclusief arbeid

Inclusief BTW

Remklauw vervangen

Doorgaans zijn de auto’s voorzien van een zogeheten “zwevende remschijf” die met één remzuiger werkt in tegenstelling tot de “vaste remschijf”. Wanneer u gaat remmen wordt via de remzuiger eerst het binnenste remblok tegen de remschijf gedrukt, de remklauw glijdt over de geleidepennen waardoor ook de buitenste remblok tegen de remschijf wordt gedrukt. Op deze manier wordt de auto tot stilstand gebracht.


Veelgestelde vragen over een Volkswagen remklauw vervangen

Wanneer moet je een remklauw laten vervangen voor Volkswagen ?

De praktijk leert ons helaas dat de remklauw een slijtage gevoelige onderdeel is ondanks dat het onderdeel in theorie levenslang mee zou moeten gaan. U zult merken dat het verbruik van de remvloeistof wellicht zal toenemen. De remmen van uw Volkswagen kunnen zich met een piepend geluid laten horen. Net als bij de en de is roestvorming een bekende kwaal. Het remsysteem functioneert duidelijk niet meer naar behoren en dat zult u merken als u op de rem drukt, de Volkswagen zal er langer dan normaal over doen om tot stilstand te komen. Reden hiervoor is omdat een van de remklauwen waarschijnlijk vast is komen te zitten. De Volkswagen zal hierdoor ook scheef gaan trekken als u op de rem gaat. Het is aan te raden om dan hard te remmen, in sommige gevallen is het voldoende om het probleem op te lossen. Als dit niet het geval is dan wordt het tijd om stappen te ondernemen voor onderhoud van de remklauw van uw Volkswagen .


Wat zijn de kosten om een remklauw te laten vervangen voor Volkswagen ?

De remklauw is een hoogwaardige en geavanceerde onderdeel. Het vervangen van de remklauw dient dan ook zorgvuldig te worden uitgevoerd. De aanschaf ervan kan voor bepaalde merken en modellen aardig wat kosten waardoor de kosten voor het vervangen ook kunnen oplopen. Het is wel verstandig om het remsysteem door een expert te laten controleren om te bevestigen dat het de remklauw betreft en niet een andere onderdeel van het remsysteem. Bespaar uzelf extra kosten door de remklauwen tijdig te laten controleren op roestvorming, lekkage en vuil. Het wordt bij de kleine en gecontroleerd maar laat het remsysteem ook nakijken als u merkt dat de remvloeistof sneller dan normaal op gaat. Bespaar ook door de reparatie te combineren met andere onderdelen van het remsysteem zoals de remschijven. Vraag snel een offerte aan via info@serviceright-autos.nl of bel met onze klantenservice die u graag te woord staan op 088 2222 000.


Wat gebeurd er als de remklauwen aan vervanging toe zijn?

Als de remklauwen aan vervanging toe zijn dan is het uiteraard vanzelfsprekend dat het remsysteem beperkt zal functioneren. Zodoende bent u op zoek naar een goede adres om de remklauw te laten vervangen. Zoek niet verder want bij ServiceRight Auto’s kunt u zonodig de remklauwen vakkundig laten controleren en vervangen. Onze experts zijn in staat om vrijwel elk merk te onderhouden. Wees er vroeg bij en plan snel een afspraak in bij een van onze dichtstbijzijnde servicepunten.


Gerelateerde diensten

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Gerelateerde blogs

Er zijn weinig problemen zó ontzettend irritant als piepende remmen tijdens het rijden. Het geeft onrust omdat er constant geluid van de remmen komt en...

Over Volkswagen

Volkswagen, ook wel bekend als VW, is het meest belangrijke automerk van de Volkswagen Group. VW heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto’s ter wereld, namelijk: de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (2004). Tevens is Volkswagen AG de grootste autofabrikant van Europa en waar u ook op de weg kijkt: er is altijd wel een Volkswagen te zien.  Hoewel Ferdinand Porsche in 1922 al graag een goedkope auto wilde ontwikkelen, lukte dit uiteindelijk pas in 1934 na een opdracht van Adolf Hitler die heel wat eisen stelde aan de auto. Zo moest de auto plek hebben voor 3 personen, mocht de auto niet te duur zijn en ook het verbruik kreeg bepaalde eisen.  Volkswagen heeft inmiddels over de jaren heen vele auto’s ontwikkeld. Zoals eerder genoemd is een van de meest verkochte auto’s de Volkswagen Golf. Inmiddels kennen wij hier vele versies van zoals de Golf 4, Golf 5, Golf 6, Golf 7, maar ook de Golf GTE, Golf Elektrisch en de Golf uit 2005, 2007 en 2009. En dan te bedenken dat dit enkel nog maar de Golf is. Moet u nagaan hoeveel Volkswagen auto’s er inmiddels zijn ontwikkeld.  Een ander voertuig van Volkswagen dat iedereen wel kent is het typische Volkswagen busje, ook wel de Volkswagen Transporter. Steeds meer mensen willen graag een Volkswagen Transporter en willen hiermee rondreizen door Nederland of zelfs naar het buitenland. Daarnaast zijn er vele organisaties waar zo’n Volkswagen busje te huren is voor bijvoorbeeld een weekend weg, maar ook als bedrijfsuitje om een speurtocht in te doen. Een echt gewilde auto dus!  De Volkswagen Group omvat inmiddels naast Volkswagen ook onder andere Audi, Seat, Bugatti en Lamborghini. Heeft uw Volkswagen ook onderhoud nodig? Bij de diverse garages die zijn aangesloten bij ServiceRight Auto’s kunt u terecht voor het onderhoud aan uw Volkswagen. Door tijdens het boeken uw kenteken in te voeren, zien wij direct dat uw auto een Volkswagen is of een auto van de Volkswagen Group. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat uw Volkswagen wordt onderhouden of gerepareerd wordt door de juiste garage!

In 3 stappen uw Remklauw vervangen geregeld voor uw Volkswagen

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto’s voor uw Volkswagen ‌‌Remklauw vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. FOCWA & RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft ten alle tijden gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

9.5 uit 3065 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto’s

€7,50

Winterbanden wisselen voor € 7,50 per band

€ 7,50 per band
Veilig rijden in de winter
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke