Bmw katalysator vervangen

Bekijk de kosten voor een katalysator vervangen van uw Bmw

20%

Korting

347,- Vanaf prijs:

289,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een BMW katalysator vervangen?

Katalysator vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 1 uur en 30 minuten

Hoe controleer ik of mijn auto katalysator aan vervanging toe is en wat zijn de kosten?

Er is een eenvoudige controle mogelijk om een katalysator te controleren. Eerste is de kloptest. Klop met uw vuist op de katalysator. Hoort u deeltjes in het binnenste van de katalysator bewegen, is het goed mogelijk dat de substraten uit elkaar gevallen zijn.


Katalysator vervangen BMW

347,- Vanaf prijs:

289,-

Nieuwe katalysator voor uw auto

Minder brandstofverbruik

6 maanden garantie

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Katalysator vervangen

Waarom moet ik mijn auto katalysator laten vervangen?

Wanneer de katalysator van uw auto stuk is functioneert het reinigingssysteem niet meer naar behoren. In de meeste gevallen gaat het lampje op het dashboard branden. Een niet goed werkende katalysator verhoogd ook het brandstofverbruik en kost u dus meer geld. Bovendien is het ook nog eens schadelijk voor het milieu.


Veelgestelde vragen over een BMW katalysator vervangen

Wat is een katalysator?

Een katalysator zorgt ervoor dat de verkeerde uitlaatgassen omgezet worden in stoffen die minder giftig zijn. Sinds de jaren 80 zijn autofabrikanten verplicht om een katalysator in de auto te installeren. Enkele schadelijke stoffen die omgezet worden zijn koolstofdioxide, stikstof en waterdamp. De katalysator zorgt eigenlijk voor een versnelling van de reactiesnelheid van de giftige stoffen. Katalysatoren worden doorgaans onderverdeeld in twee verschillende typen, namelijk homogene en heterogene. De homogene katalysatoren maken deel uit van het reactiemengsel, terwijl de heterogene katalysatoren hier geen deel van uitmaken. Je kunt de katalysatoren eigenlijk zien als enzymen die bepaalde uitlaatgassen zoals koolstofdioxide en stikstof als het ware verteren. De katalysatoren bevinden zich aan het einde van het verbrandingsproces, vaak aan het begin van de uitlaat. CO2 wordt veroorzaakt bij de verbranding van fossiele brandstoffen zoals benzine. CO2 spreek je uit als kooldioxide wat niet direct schadelijk is voor de mens en dier, maar wel voor het milieu. De katalysatoren zijn gemaakt van bepaalde soorten metaal die ervoor zorgen dat bepaalde stoffen met elkaar reageren, waardoor de reactie versneld wordt en giftige stoffen deels of helemaal onschadelijk worden gemaakt.


Wanneer moet een katalysator worden vervangen voor BMW ?

Een katalysator heeft over het algemeen een lange levensduur. Het onderdeel is gemaakt van bepaalde soorten metaal zoals keramiek dat jarenlang zonder problemen mee gaat. Soms houdt de katalysator het net zo lang vol als de BMW zelf. Hoor je de katalysator rammelen dan is er iets mis met het binnenwerk en moet de katalysator waarschijnlijk vervangen worden. Met een kapotte katalysator komt de auto niet door de APK, aangezien een goed werkende katalysator verplicht is volgens de Nederlandse wetgeving. Rijd je met een defecte katalysator rond dan kan de politie jou hiervoor een boete geven. Een katalysator kan kapot gaan bij een slechte verbranding van de motor of door het tanken van de verkeerde benzine. Om de katalysator te testen is het verstandig om een uitlaatgas test uit te laten voeren. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat de motor van de auto op temperatuur is voordat je een proefrit gaat maken. Er zijn verschillende oorzaken op te noemen voor een kapotte katalysatoren:  • Niet juist afgestelde motor

  • Onverbrande brandstofresten in het uitlaatsysteem

  • Olie en koelvloeistof in het uitlaatsysteem

  • Niet juist functionerende lambdasonde

  • Versleten of beschadigde bougies of bougie kabels

  • Fysieke beschadiging door verkeerde bevestiging of rijschade


Kan ik een katalysator zelf vervangen voorBMW ?

De meeste katalysatoren zijn vastgeschroefd of vastgelast. Voor gevorderden is het mogelijk om een katalysator zelf te vervangen. Heb je zelf weinig ervaring met het sleutelen aan BMW dan is het raadzaam om deze klus aan een autogarage of een handige vriend of kennis uit te besteden. Het nadeel wanneer je het zelf doet, is dat ook de garantie wegvalt mocht de katalysator niet op de juiste manier geïnstalleerd worden. De moeilijkheidsgraad ligt hoger bij een vastgelaste katalysator in vergelijking met een katalysator die met schroeven vastgemaakt is. Voor het vervangen van een katalysator heb je de volgende gereedschappen nodig, namelijk reparatiebrug, reparatie kuil, ring- of steeksleutel, zeskantschroevendraaier, kruipolie, lap, melkvet, vaseline of smeerolie. De oude katalysator bevat veel edelmetalen die vaak opgekocht worden door recycling-bedrijven. Bij plaatselijke recyclers worden katalysatoren vaak aangenomen, maar krijg je alleen de schrootwaarde vergoed. Fouten die bij de installatie van katalysatoren veel voorkomen zijn:  • Motorcontrolelampje gaat branden: in dit geval krijgen de sensoren helemaal geen gegevens. In dit geval dien je de steekverbindingen van de sensoren te controleren.

  • Waterplassen onder de auto: de kans is in dit geval groot dat de schroeven niet goed aangedraaid zijn. Zorg er daarom voor dat je goed de schroeven aandraait.

  • Slechte motorprestatie: het kan zijn dat een van de sonden de vervanging niet overleefd heeft en dat de boordcomputer opnieuw gereset moet worden. In dit geval is het raadzaam om een bezoek te brengen aan een autogarage.


Wat zijn de kosten van een katalysator vervangen voor BMW ?

De kosten voor vervanging van de katalysator verschillen nogal per BMW . Via ServiceRight Auto’s is de goedkoopste prijs voor een katalysator vervangen € 198,08. Zo kost het meer tijd om een vastgelaste katalysator te vervangen in vergelijking met het vervangen van een vastgeschroefde katalysator. In de meeste gevallen ben je al gauw een paar honderd euro kwijt voor het kopen van een nieuwe katalysator en om deze te installeren. De kosten bestaan uit materiaal- en arbeidsuren. Door een katalysator zelf te installeren kun je een hoop kosten besparen op de korte termijn, maar op de langere termijn kan dit duurder uitpakken wanneer de katalysator niet op de juiste manier geïnstalleerd is. Laat je het door een garagebedrijf doen dan weet je zeker dat het goed gebeurd en ontvang je garantie indien de katalysator binnen een bepaalde tijd na installatie gebreken vertoont. Heb je nog weinig aan BMW gesleuteld dan is het verstandig de vervanging van de katalysator uit te besteden.


Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Over BMW

Het bedrijf vierde op 7 maart 2016 haar 100-ste verjaardag en werd opgericht in 1916. In 1912 richt de duitse ingenieur Karl Friedrich Rapp een vliegtuigmotorenfabriek op onder de naam Rapp Motorenwerke Gmbh. Het fabriek werd in de Beierse Stad München gevestigd. In 1916 neemt Gustav Otto het bedrijf over van Karl Rapp en voegt het samen met zijn eigen bedrijf genaamd Aerowerke Gustav Otto. Waarna de fusie heeft geleid tot het ontstaan van het nieuwe bedrijf onder de naam Bayerische Flugzeug Werke. Dit bedrijf wordt ook aangemerkt als het begin van BMW. In 1918 veranderde de naam ook in Bayerische Motoren Werke (BMW). Na de Eerste Wereldoorlog stapte BMW over op spoorweg remmen omdat het in Duitsland verboden werd om nog vliegtuigen te produceren. In 1928 nam BMW het bedrijf Eisenbach en hield zich sindsdien ook bezig met de autoproductie. Eerst alleen de dixie en de austin en vanaf 1933 werden de eigen unieke modellen van BMW gebouwd. BMW was tijdens de tweede wereldoorlog onontbeerlijk voor de duitse strijdkrachten met de levering van vliegtuigmotoren, motorfietsen en allerlei andere voertuigen. Tegen het einde van de tweede wereldoorlog kregen de BMW fabrieken het dan ook zwaar te verduren. De wederopbouw werd na de oorlog gemaakt met de populaire BMW motorfietsen en de bouw van een kleine auto met drie wielen, de BMW Isetta. In de autoproductie maakte BMW in 1961 een doorbraak met de BMW 1500 en vervolgens in 1977 met de achterwiel aangedreven 323i. Sindsdien werd de achterwielaandrijving de kenmerk van alle BMW-modellen. In 1985 werd de All-Wheel Drive geïntroduceerd en in 2003 de intelligente All-Wheel Drive systeem. De xDrive werd eerst toegepast op de BMW SUV's en vervolgens ook steeds meer op alle andere modellen. BMW heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot een bekend en niet weg te denken Wereldmerk. Deze holding heeft zichzelf sterk uitgebreid met het dochtermerk Mini. Daarnaast is BMW in bezit van de Rolls-Royce merkrechten en mag daarom ook modellen uitbrengen ondanks dat Volkswagen de naam en logo in eigendom heeft. "Plezier door rijden" is waar BMW voor pleit en zorgt hiervoor met verscheidene exclusieve modellen. zowel in uiterlijk, gevoel als het eigen geluid van elke BMW motor.

In 3 stappen uw Katalysator vervangen geregeld voor uw BMW

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto’s voor uw BMW ‌‌Katalysator vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. FOCWA & RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft ten alle tijden gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

9.5 uit 3228 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto’s

€7,50

Winterbanden wisselen voor € 7,50 per band

€ 7,50 per band
Veilig rijden in de winter
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

€29,50

APK NU tijdelijk voor € 29,50!

Inclusief RDW keuringsrapport
Inclusief afmeldkosten
Inclusief BTW

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke