Fiat brandstoffilter vervangen

Bekijk de kosten voor een brandstoffilter vervangen van uw Fiat

20%

Korting

34,- Vanaf prijs:

29,-

Weet ik niet.

Gratis haal- en brengservice

6 maanden garantie

Landelijke dekking

Wat wordt er gedaan bij een Fiat brandstoffilter vervangen?

Brandstoffilter vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 30 minuten

Wanneer moet ik de brandstoffilter vervangen?

Een brandstoffilter filtert bijv. vuil en/of water doormiddel van materiaal dat is gemaakt om fijnstof en waterdeeltjes uit de tank te filteren. Dit zodat het niet in de verstuivers van de motor terechtkomt. Zodra de brandstoffilter verstopt raakt door vuil, zal de functie van de brandstoffilter achteruit gaan en dus minder brandstof doorlaten.


Brandstoffilter vervangen Fiat

34,- Vanaf prijs:

29,-

Zuiniger rijden

BOVAG garantie

Nieuwe brandstoffilter

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Brandstoffilter vervangen

Hoe controleer ik of de brandstoffilter van mijn auto aan vervanging toe is en wat zijn de kosten?

Deze controle is niet uit te voeren door uzelf, bij een kleine beurt via ServiceRight wordt deze controle uitgevoerd en bij een grote beurt wordt de brandstoffilter vervangen.


Veelgestelde vragen over een Fiat brandstoffilter vervangen

Wat gebeurt er als een brandstoffilter voor een Fiat niet tijdig wordt vervangen?


De brandstoffilter filtert de brandstof voordat deze in de motor omgezet wordt in energie. Een brandstoffilter slipt gedurende de levensduur steeds verder dicht omdat brandstof niet altijd even zuiver is, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt. Zeker in het buitenland wordt vaak brandstof met onzuiverheden verkocht. Wordt het brandstoffilter niet op tijd vervangen, dan komt er niet genoeg brandstof naar de motor. Dit kan ervoor zorgen dat er startproblemen zijn (er komt geen brandstof bij de motor) of het teruglopen van het vermogen van de motor (bij te weinig brandstof naar de motor).


Hoe weet ik wanneer ik een brandstoffilter voor een Fiat moet vervangen?


Een brandstoffilter wordt doorgaans elke 50.000 kilometer vervangen, maar dat is in lang niet alle gevallen genoeg. Vooral bij een oudere Fiat kan er veel vuil onderin de tank zitten. Rijdt u met regelmaat door tot de reservetank, dan is de kans bijzonder groot dat uw brandstoffilter al verstopt geraakt is. U kunt zelf goed merken wanneer het filter vervangen moet worden. Merkt u dat de Fiat steeds slechter start terwijl de startmotor geen gebreken vertoont en de accu ook gewoon opgeladen is? Dan is de kans groot dat uw brandstoffilter verstopt is. Rijdt u in de Fiat en trapt u het gaspedaal vol in, maar reageert de Fiat niet, nauwelijks of bijzonder traag? Ook dit kan te maken hebben met een verstopt brandstoffilter. In dit geval komt er nog wel brandstof door uw filter, maar is het niet genoeg om daadwerkelijk te versnellen wanneer u rijdt. Dit kan grote gevolgen hebben. Ten eerste omdat u niet langer kunt rekenen op de prestaties van uw Fiat , maar ook omdat de motor op elk moment stil kan vallen. Komt er niet genoeg brandstof in de motor om de zuigers in beweging te zetten, dan valt de motor stil. Ook hierbij kan enorme schade aan de motor ontstaan.


Wat zijn de kosten voor Fiat om een brandstoffilter te vervangen?


Het vervangen van een brandstoffilter kan al vanaf € 35. Uiteraard is de prijs voor de reparatie afhankelijk van de Fiat die u hebt. De kosten voor een nieuw brandstoffilter lopen sterk uiteen, net als het aantal uur dat nodig is om het brandstoffilter te vervangen. Bij lang niet alle modellen is dit even gemakkelijk te bereiken namelijk. Hebt u langere tijd doorgereden met een versleten of verstopt brandstoffilter? Dan kijken we in overleg met u ook graag de pomp even na om te zien in hoeverre hier schade aan ontstaan is. U kunt het vervangen van een brandstoffilter op laten nemen in een beurt wanneer u de Fiat bij ons brengt. Op die manier kunnen de kosten lager uitvallen en kan de rest van de Fiat ook direct nagekeken worden. Zo weet u zeker dat u de Fiat de komende tijd gewoon weer gerust kunt gebruiken. We kunnen de vloeistoffen, andere filters, banden, brandstoffilters en pompen direct voor u controleren zodat u precies weet wat er aan de Fiat moet gebeuren om deze weer compleet betrouwbaar te maken. Belt of mailt u gerust om een afspraak te maken, ook wanneer uw brandstoffilter vervangen moet worden.


Hoe moet ik de brandstoffilter vervangen van een Fiat diesel ?


Om het brandstoffilter van een dieselauto te vervangen, moet u eerst achterhalen waar het filter precies zit. Door te kijken hoe het filter gemonteerd is, kunt u zien welke klemmen u los moet halen en op welke manier het oude filter verwijderd kan worden. Door de stappen om te draaien, kunt u het nieuwe brandstoffilter monteren. In de meeste gevallen zit het brandstoffilter achter de accu onder de motorkap, maar de locatie van het filter verschilt sterk. Er is geen ‘ijzeren wet’. Een brandstoffilter van een dieselauto wordt idealiter elke 60.000 kilometer vervangen. Met de kwaliteit van de diesel in Nederland is het niet zeer schadelijk om langere tijd door te rijden met een ouder brandstoffilter zolang deze nog goed werkt. Merkt u echter dat uw Fiat inhoudt tijdens het optrekken óf is het verbruik van de auto hoger dan normaal? Dan kan het verstandig zijn om de filters na te kijken. Wilt u dit niet zelf doen, vraag dan een monteur om hiernaar te kijken tijdens het uitvoeren van een beurt. De monteur weet namelijk altijd waar de brandstoffilters zitten.


Hoe moet ik de brandstoffilter vervangen van een Fiat benzine?


Om het brandstoffilter van een benzineauto te vervangen, moet u eerst achterhalen waar de brandstoffilters geplaatst zijn in de auto die u hebt. Vaak zit er een brandstoffilter onder de motorkap, maar ook onder de auto is vaak een brandstoffilter geplaatst (vaak aan tussen de bestuurdersstoel en achterbank). Let goed op de plaatsing van de klemmen en vergeet niet dat de brandstof onder druk uit de leiding kan komen tijdens het demonteren van het oude filter. Vaak kunt u hier een klem voor gebruiken. Bij het vervangen van het brandstoffilter is het van groot belang dat u kiest voor een geschikt filter voor uw Fiat . In veel gevallen zijn ‘originele’ onderdelen niet te vinden omdat autofabrikanten zoals Volkswagen helemaal geen filters maken. Kies daarom een gerenommeerd merk. Een brandstoffilter van een benzineauto wordt uiterlijk na 50.000 kilometer vervangen. Hebt u regelmatig in het buitenland getankt? Dan kan het verstandig zijn om bij de volgende onderhoudsbeurt al te vragen naar de prijs voor het vervangen van de brandstoffilters. Rijdt u uitsluitend in Nederland, dan is 50.000 een prima graadmeter. Vervangt u dan het brandstoffilter, dan weet u zeker dat uw Fiat er weer een tijd tegenaan kan.


Gerelateerde diensten

Als de brandstofpomp geen of te weinig druk levert om de brandstof naar de motor te pompen dan zal die aan vervanging toe zijn. De...

Over Fiat

FIAT, een acroniem dat staat voor Fabbrica Italiana Automobili Torino. Fiat is een Italiaans industrieel concern en autofabrikant. De Fiat Group heeft belangen in uitgeverijen, diensten en het bouwen van machines voor massaproductie.

In 3 stappen uw Brandstoffilter vervangen geregeld voor uw Fiat

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto’s voor uw Fiat ‌‌Brandstoffilter vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. FOCWA & RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft ten alle tijden gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto’s

€7,50

Winterbanden wisselen voor € 7,50 per band

€ 7,50 per band
Veilig rijden in de winter
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke