Autoruit vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van de autoruit van uw auto

106,-

Vanaf prijs:

89,-

20%

Korting

Weet ik niet.

Gratis haal- en brengservice

BOVAG garantie

Vaste voordeelprijs

Wat wordt er gedaan bij een autoruit vervangen?

Aankoopcheck voor auto's

De gemiddelde duur van deze dienst: 2 uur en 30 minuten

Autoruit vervangen; kosten toegelicht

Als u op zoek bent naar een offerte voor het polijsten van uw auto, neem dan een kijkje hieronder over hoe wij u geld kunnen besparen. Het arbeidsloon van een merkdealer begint vaak vanaf €75,- p/u en kan oplopen t/m €120,- p/u afhankelijk van de merkdealer. Dit houdt in dat u bij ons met tarieven te maken heeft die maar liefst tot 50% goedkoper zijn, dat betekend dat u elke keer weer geld bespaart.

Autoruit vervangen

106,- Vanaf prijs:

89,-

Nieuw autoruit

Verklein de kans op diefstal

6 maanden BOVAG garantie

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Aankoopcheck voor auto's

Autoruit vervangen kosten

Onderdelen en werkuren zullen variëren tussen verschillende garages. Als u uw koplampen wilt laten polijsten, kunt u dat telefonisch doorgeven aan één van onze adviseurs, die vervolgens een passende offerte voor u zal maken. Deze is gebaseerd op de tarieven van de garage die op de gewenste datum uw koplampen zal polijsten. U zult via de mail een bevestiging en een offerte ontvangen van de werkzaamheden. Om uw koplampen te laten polijsten, neem dan direct contact op met 088 – 2222 000, om een passend offerte op te vragen en de reparatie vandaag nog in te plannen.

Veelgestelde vragen over een autoruit vervangen

Welke autoruiten kunnen er worden vervangen?

Schade aan de autoruit is bijzonder vervelend en kan gevaarlijke situaties opleveren. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk te handelen. In theorie kunnen alle autoruiten vervangen worden door de specialisten op het gebied van autoglas. Of het nu gaat om de zijruiten, de achterruit van de auto of de voorruit – al het autoglas is te vervangen. De grootste verschillen liggen hier in de soorten glas die gebruikt worden en de manier waarop het autoglas gemonteerd moet worden. Let er bijvoorbeeld op dat de voorruit tegenwoordig een belangrijke factor is bij de stijfheid van het chassis. Verkeerde montage levert daardoor gevaarlijke situaties op. Hoewel alle soorten autoruiten vervangen kunnen worden, zijn er bepaalde modellen die afwijkende maten hebben voor het glas dat gebruikt is. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk aan te geven dat u een autoruit vervangen wilt hebben en welke van de ruiten dit is. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat het autoglas aanwezig is wanneer u de auto komt brengen voor reparatie.

Zijn er verschillende soorten autoruiten?

Uiteraard zijn er verschillende soorten autoruiten. Er zijn twee varianten die het vaakst gebruikt worden. De eerste soort is veiligheidsglas. Dit is gehard autoglas dat in duizenden delen uiteenvalt wanneer het glas beschadigd raakt. Op die manier is de kans op schade voor de inzittenden minimaal – er zijn namelijk geen grote stukken glas die in de auto komen bij schade. Gehard autoglas wordt nagenoeg altijd gebruikt voor de zijruiten van de auto. Bij de meeste modellen is ook de achterruit van gehard glas gemaakt, maar hier bestaan veel uitzonderingen op. De voorruit is nooit gemaakt van gehard glas bij modellen na 1980. Deze modellen zijn voorzien van een gelaagde voorruit. De voorruit bestaat uit twee lagen die door middel van PVB-folie aan elkaar bevestigd zijn. Dit betekent concreet dat de voorruit bij schade wel kan verbrijzelen, maar nooit glasstukken in de auto op zal leveren. Gelaagd glas bestaat op haar beurt weer uit verschillende opties zoals een zonwerende laag of coating. Aangezien autofabrikanten zelf kunnen kiezen welk soort glas er gebruikt wordt voor de zijruiten en achterruit, kan hier ook gelaagd glas gebruikt zijn. U kunt dit zien aan de code op de ruit. Uiteraard kunt u de auto ook gewoon langsbrengen zodat wij voor u kunnen kijken.

Waarom moet ik mijn autoruit vervangen?

Autoruiten spelen een grote rol bij de veiligheid voor de inzittenden en de auto zelf. Wanneer een van de zijruiten beschadigd is, valt deze al snel uit elkaar. Het resultaat is dat weer en wind gemakkelijk de auto in kunnen komen. Ook komt er tijdens het rijden veel meer geluid in de auto. Rijden zonder achterruit is gevaarlijk – net als het doorrijden met ruitschade in de voorruit. Bij de voorruit ontstaan de meest gevaarlijke situaties. De stijfheid van het chassis komt in het geding, de coating tussen de lagen kan oxideren (gevolg: een witte vlek en geen mogelijkheid tot reparatie). Wat veel mensen vergeten, is dat vocht in een auto zorgt voor enorme problemen. Zodra er schade is aan een van de ruiten en vocht vrij spel heeft in de auto, gaat de auto roesten op plekken die u niet kunt zien. Vaak zorgt dit er ook voor dat bepaalde elektronica kortsluiting veroorzaakt. Dit zorgt ervoor dat bepaalde features niet meer werken en kan brandgevaar opleveren. Let u daarom altijd even extra op mogelijke extra schade wanneer er ruitschade is – en parkeert u de auto bij voorkeur op een droge en overdekte plek totdat de autoruit vervangen kan worden.

Wanneer kan ik het best mijn autoruit laten vervangen?

Het vervangen van de autoruit doet u het best zo snel mogelijk. Wanneer de voorruit beschadigd is, kan dit in veel gevallen nog gerepareerd worden wanneer het een enkelvoudige ster is met beperkte omvang. Is de ster groter of is er sprake van een barst in de ruit? Dan is vervangen van de autoruit noodzakelijk. Niet alleen omdat het afkeur is bij de apk keuring wanneer de schade in het zichtveld van de bestuurder is, maar vooral omdat het gevaarlijke situaties oplevert. Licht breekt onnatuurlijk wanneer u schade hebt in een van de lagen van de voorruit en ook bij regen betekent het minder zicht dan eigenlijk wenselijk is. Een autoruit vervangen is veel goedkoper dan u denkt en voorkomt meer schade aan de auto. U kunt vandaag direct een afspraak maken bij ons zodat we samen met u de mogelijkheden door kunnen nemen. Ook kunt u een grote beurt bij ons inboeken indien er meer mis is dan de autoruit. Zijruiten zijn gemakkelijk te vervangen, u kunt dan direct weer verder rijden. Wanneer de voorruit vervangen moet worden en het gaat om een verlijmde voorruit, dan moet de auto wat langer blijven staan zodat de kit kan drogen en de voorruit weer helemaal vastzit. Houdt u hier vooral rekening mee bij het boeken van een tijd.

Gerelateerde diensten

Als u op zoek bent naar een offerte voor autoschade herstel van uw auto, neem dan een kijkje hieronder over hoe wij u geld kunnen...

Meld uw schade voor een offerte: Als u op zoek bent naar een offerte voor het polijsten van uw auto, neem dan een kijkje hieronder...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

Autoruit vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Autoruit vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw onderhoud, u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto’s voor uw Autoruit vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn BOVAG, FOCWA en/of RDW erkend

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft ten alle tijden gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto’s

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

  Verversen van olie en de oliefilter
  Afstempelen onderhoudsboekje
  BOVAG garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Airco service NU 20% korting!

Vullen en recyclen
Volgens officiele STEK-Eisen
BOVAG garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
BOVAG garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke